Thursday, December 15, 2011

melted!

salam uolssss... fuhhhhhh!!!!!! hachemmmm!!! banyak betul habuk ;p

aku dah start kerja semula, maka si kecil buah hati pengarang jantung tinggal dengan nenek Tganu, tapi dekat rumah aku la, bukan pergi Tganu, sebelum hantar nursery tahun depan ;(

Ni nak cerita perihal si kecik. Rata-rata cakap my hero sebijik sebutir muka daddy dia..huhuhu.. tapi memang saling tak tumpah. sekilas pandang memang tahu itu anak Mohd Abdul Halim, tapi kalau mummy dukung, sah sah tak sama.huk huk sedeyy.... ;p

Yelah, tengok mata, SEPET! macam daddy.
Kulit  = daddy.
Hidung = atas "batang hidung" ikut daddy = mancung, mummy "hidung bawah" = kembang hua hua hua
Telinga, atas macam daddy, cuping bawah macam mummy
Mulut, bibir atas macam daddy, bibir bawah macam mummy
Lesung pipit ikut mummy
Jari tangan 100% daddy
Jari kaki 100% daddy
Tembam demok =  daddy
Kening = mummy
Manja  = mummy
kuat mengamuk = daddy

daripada 12 item , 9 ikut daddy. mummy? sipi2, sepoi2 bahasa je.ngehhhh....

anak daddy!!



dah menjengah 2bulan ni, dah macam2 cerdik, macam2 pandai.
sebok nak berbual, sambil menyusu pon boleh senyum2, sengeh2, ajak berbual, kadang2 sambil menyusu sebok merungut2 geram! huhu..
bila tengok toys kemain membulat mata, ajak toys berbual, cakap2, ketawa melekek, kelakar tengok gelagat dia.
Nak tido mesti nak tiarap kat dada mummy or daddy, bila nak cari selesa mula lah dok sondol2 kepala celah ketiak. ;p lagi2 ketiak mummy heeeeee
suka mandi, tapi jangan air sejuk, dia punya menjerit macam orang cubit, kalau air panas, gaya macam orang nak berenang.
kaki kemain tegap, letak kat peha dok melangkah sampai ke dada perginya.
Bila tido, tangan suka pegang baju mummy, jari tu mesti nak pegang sumting.
Kalau tiarap, senyap semacam, mesti tengah buat kerja " hisap tangan", bila tarik tangan tu kemain marah lagi.
owwwhhhh..nak cerita semua xlarat.hua hua hua...lagipun cerita banyak2 kang ada orang kata melebih, macam aku sorang ada anak.kikikiki

Tapi yang pasti paling suka bila dia pandang muka aku, the way he looked at me, melted my heart..inilah cinta pandang pertama aku. cinta ke akhir hayat.

cinta hati mummy (^.^)

 
video
pencuri hati with his book (-.-)

3 comments:

  1. i am melting too!! kecik2 dah pandai bace buku.. ameen..

    ReplyDelete
  2. ameen..tq aunt nad..mummy oso melting to delisha gebu.hiks!

    ReplyDelete
  3. hbs la... anak daddy..............

    ReplyDelete