Wednesday, February 29, 2012

Video Ezekiel berkuak lentang ;D

Salam petang uollsss....

Mommy Aira tak mo marah lagik yer..hihihi...hari ni entri ada cerita siap video lagik! huahuahua....

meh meh tengok gelagat budak bam ni mandi pool.

Mula-mula masuk kolam kemain takut lagi, ye la sejukkan, tengok muka dia tu, muka nak nangis tapi tak nangis. ;p
 Ezekiel memang takut air since newborn lagi, ingat lagi 1st time tukar diapers dia, kemain dia menangis sampai selak, mak aihhhhh terketar-ketar tangan mummy, punyalah gelabah. huhuhuhu... Tapi sejak masuk school, Ezekiel dah tak takut air lagi, cuma kalau sejuk tu, dia tetap eehhh ehhh..uuuhhh uhhhh... cute je dengar.

Muka orang sejuk, berkerut sampai muka tu. ;p

time ni dah bunyi eehh eehhh..cer tengok jari kaki dia,kikikiki cejuk ar amiiii....

Tapiiiiiii bila dah biasa dalam air...tengok video bawah ni, bukan main mengelitik lagi anak bujang ai ni tau! 
 jangan ditanya pesal video aku rupa ni yer, aku tak reti nak rotate..hahah..


Masa mandi ni aku pakaikan diapers jugak, korang pakaikan tak ek? aku takut je dia ter poo poo dalam air, tu yang pakaikan jugak diapers, kemain berat lagi diapers dia huhuhuh...

Kalau dengan mummy memang ginilah gaya dia, menganga je mulut tu, ingat ami dia ni nak bagi cu memanjang. 



Excited muka daddy dia, muka anak 'lu pehal??' hahahhaha...daddy memang suka sangatlah dapat bawak anak manja dia mandi pool.  Pas ni nak cari neck float la untuk dak bam sorang ni. nak bawak mandi lagi. weee!!!

9 comments:

  1. waaaaahhhh!! bestnya Ezekiel berenang!!! ligat jer kaki dia ekkk...nie yg wat umi medina jeles nie..hahahahah..medina pon takot air...haihhh..xtau lar caner kalo bwk masok pool!!!

    ReplyDelete
  2. bawak la medina pulak..confirm sama je..mula2 mmg takut lama2 ok la..ehheeh...

    ReplyDelete
  3. sama la..adam pun kalau dgn mama dia memanjang nak nganga aje..dgn papa dia xde pulak...huhuhu

    ReplyDelete
  4. comel giler tgk kaki die mcm flippers kocak2 air!pndaila!hehehe

    yun xpkaikan pampers..lgpn mandi tak lama..10min je..=)

    ReplyDelete
  5. Ezekiel nmpk cam pnjg je kn..i means tinggi...ikot omaknya eh?....hehe....
    Qasyaf dah afa neck float tp lom try lg...

    ReplyDelete
  6. hafizhuda :: tu la, dgn mummy mulut mmg nk nganga saja.hiii...

    Yun :: 10min je ek? rasanya june ai tu blh tahan lama la jugak, tp tak la over 1/2 jam. Pasni tak yah la pki diapers lg, berat nanang.kikiki

    Harzharun :: pakaikan la, bwk la..mst bby Q suka terketik ketik dalam air.

    ReplyDelete
  7. hehe... bukan main lagi dia.. kaki dia bukan main terkuak2.. dah mcam expert jekk..

    teringin gak nak bawak aniq swimming, masalahnyer ibu dia ni tak pandai swim..camner pulak nak ngajar anak swim kan.. dah macam 'si ketam mengajar anak berjalan lurus' haha..

    ReplyDelete
  8. Hidayah :: june pon bkn pndi swim pon, belasah jek..kikiki..tp dady dia pndi lah. ;D

    ReplyDelete
  9. chumell jer main air yer...

    ReplyDelete