Saturday, March 17, 2012

korang rasa tak apa aku rasa?? T_____T

hiii uuollsss....

hari ni aku kerja, sampai bila la kena kerja sabtu, kalaulah tak payah kerja sabtu kan best. hurmm...tak pe lah, dah kerja, kenalah kerja, ye tak?
Tapi bila sabtu kerja bertambah kuranglah masa bersama dengan anak, bila kurang masa, kurang tahu perkembangan anak sendiri. sadis pulak rasa ;(

gambar pagi tadi before cau cin ci ke tempat kerja. 

Pagi ni, Ezekiel tinggal dengan daddy dia, sat g daddy hantar gambar anak tengah menyusu sambil pegang botol sendiri. Sumpah aku tak tau anak aku dah pandai pegang botol sendiri. Memang pernah dia pegang botol sebelum ni, tapi aku tak pulak tau sebenarnya dia dah reti pegang sendiri. So by dat time, aku still pegangkan botol dia, dia pulak dok main2 la kan. Lagi pun kalau dekat rumah, aku memang direct feeding je, kalau keluar pon jarang bawak botol, aku NIP je la, sementelah lagi sekarang ramai je mommies yang NIP. Tapi tadi, daddy beritahu, bila masukkan puting kat mulut, dia terus pegang botol sendiri. ohohohoh..sukanya!! tapi sedeh nyerrr!!! sedeh bila aku tak tahu! aku terlepas moment perkembangan anak aku.



dak bam dah pandai..mummy suka!!

dak bam bersama botol bulat seperti tuan nye.hihihihi....

Semalam pulak, teacher dekat nursery mintak maaf kat aku. haaaaa!!! saspen tak korang??? 

hahahah...tak ada apa pon..Ezekiel tersembam rupanya..
kalau korang marah tak yer? aku tak tau nak marah ke tak, tapi aku tak lah marah, aku anggap perkara biasa...

Ezekiel agak lambat nak meniarap, dia pandai terlentang dulu..dari kedudukan meniarap dia pandai terlentang, tapi dari terlentang dia tak reti meniarap lagi. Apa pesen anak aku ni, aku pon tak taulah.hihihih...mungkin sebab aku selalu meniarapkan dia, so dia tak pandai nak berdikari kot. Malam-malam tengah tidur pon boleh terlentang, pastu terkapai-kapai mintak orang tiarapkan semula sebab tak selesa tidur terlentang.heh! -.-"

So, semalam dia dok main-main nak meniarap sendiri masa kat nursery, sudahnya tersembam...maka ada sedikit merah dekat hujung mulut..sikit je la..bila aku usik-usik dia dok sengeh-sengeh, so aku consider orait je la. Tengok!! aku terlepas moment dia meniarap. 
faham-faham je la, budak kalau baru belajar dia lambat sikit nak buat benda tu ulang-ulang kali, so kenalah tunggu sikit masa lagi, lepas dia pandai sok, aku pulak huru hara nak pakaikan kain baju dia, sebab dia dok galak nak memusing.hahahah

sambil cap cu, kita layan tv la jugak. faberet!!

 
 mommies yang berkerja, mesti rasa sama macam aku kan...waaaa!!..kan best kalau tak kerja!

ps:: sok dah tak kerja, nak kerja pulak yer x? hihihihi...




4 comments:

  1. hurrmm..memang kalau boleh kite nak setiap saat bersama anak dan tengok perkembangan die...tapi apekan daya...ade tangungjawap lain jugak kite kene buat..dan terpakse korbankan mase ngan anak..-sigh

    ReplyDelete
  2. sorry june..yun xkeje,tp yun blh bygkan kalau yun ada kat tempt june...eh,comel la botol demuk tu!momma brand ke? =)

    ReplyDelete
  3. Salam

    Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

    Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


    Terima kasih.

    ReplyDelete
  4. aty:: tu la..xp la, sume ibu bekerja cam ni jugak ye x.

    Yun :: best kan xkeje.hihihi...botol demok tu brand momma. botol faberet ezekiel,kalau TT dia kureng sket. ;p

    ReplyDelete