Thursday, June 18, 2009

aku separuh milik My Vitamin



cincin yang mengikat aku serta hati ku pada En Mohd Abdul Halim a.k.a my vitamin


Alhamdulillah..akhirnya hubungan aku dan My vitamin diakhiri sebagai pasangan bertunang bukan lagi kekasih, pakwe makwe, lovey dovey or wat so evar yg sewaktu dgnnya...

telah melalui satu langkah/peringkat dlm hidup, sekarang sedang merencana hari bahagia pulak, harap tiada aral melintang kearah itu.

ap pn nk ucap trimas pada kengkawan yg dtg menolong serba sedikit aku yg xbpe pandai ni...

so let go to da story...
bertolak dr KL, mlm 050609 tiga buah kreta sbb nk kerah bwk hntaran punya psl.huhuh..
1 CRV, 1 WISH n my comel VIVA huhuhu...


sory gelap sbb da mlm..waktu ni nk g RnR sedenak..penat wei..bru blk kje...
ps: muka sgt mengerikan dgn jerawat yg naik xbg kesian kt aku..sob sob!! ;((


smpi JB dah pun pagi so maknenye dah pun 060609, wah majlis ku esok rpenye...wa!!! byk lagi xwat, bilik xd ppe progress sbb adik aku tepon
" long, bilik ko xd ppe perubahan jadi bek ko blk cpt settle kan"

wah! knp jd cam ni ni??

mak aku pny kes lak
" long, bantal utk sarung cincin siap 1 je, lg 1 utk mok mok (panggilan manja my vitamin) xsempat"

wa!!!!! nak nangis nak nangis...mak ni....along dah btau siapkan cpt2 da btau awal2 wat lewa je...hati dah mula sedih, tp xp la kita tukar plan B sarung cincin dalam bilik sudah.hurm..macam macam btul, dugaan dugaan.ni lah susahnya bila majlis tmpt lain tuan bdn tmpt lain.. =(

smpi mah aunty kt Pulai View tumpang tdo, xlrt da nk drive g kota masai..bgn tdo truskan misi g mah ayah plak (dmana majlis akan berlangsung), smpi mah angkut sume hntaran msk bilik yg xsiap ppe ok, zero!.

ok! teman mari kita mula operasi. wan n eric so jd Eric Wong kenkunun Eric da deco la kan. bentang cadar, letak lilin dua ketul(aku rembat(pinjam jer..) mah makcik kesygn aku), letak karpet bulu-bulu color putih. yey!! bilik done, bunga bagai xyah, sbb aku xmoh semak samun, tgu kawen nnt bru letak segala hutan rimba dlm bilik ni, adoyai bilik comel ku.penat!lapo!ngntuk!

Siap semua, skang mak su sebelah ayah aku mula cek hantaran, ap yg ade.tiba-tiba...jeng jeng jeng...de da start tny.

" long knp pihak pompuan bg tepak?mne sirih junjung?"
toink toink..aku mula berpinar..lorh..

aku :" mak su kene jgk ke pki sirih junjung? akak yg kte tempah xdan wat sirih so kte amik je tepak de..."

MS : " tak boleh..pompuan bg sirih, lelaki bg tepak, lg 1 klu lelaki klu bg sirih, sirih de lagi tinggi dr pompuan.."

aku: " Owh...ok..wan jom p cr bahan, skang jgk mula operasi" malas argue kami ni org xtau..so ikut saja.saya yang menurut perintah! baik!

so dr hasil yg aku jumpa kt kedai bunga+brg perantin(versi adik sedara aku) ni lah hasilnya...ok x? kak jas sory eh..xpakai pun tepak tu..cme pinjam bbrapa alat utk letak gambir, pinang n kapur je... =>



Sirih junjung segera...layan je...

dah pjg bebenor citernye..so ni la setakat pic yg aku dpt amik..tu pun dr HP adik aku..opss!lg 1, time sarung cincin aku terpaksa jgk trn bwh, sbb lg mudah utk pihak lelaki, so dlm keadaan yg dah terkeluar dr plan asal aku akhirnya dikelilingi org yg aku xknl ( sume jiran bapak aku nk jemput..hurm..ayah aku semangat ank pompuan sulung de nk bertung) =P!



Hantaran dr my side to my vitamin
ps** pix satu2 dlm camera lagi..



menanti rombongan pihak my vitamin..wah!sgt berdebar dag dig dug3x



tgu time nk sarung cincin..malu tapi mahu..hahahahha



Mama sarung cincin..thnx Ma..skenye muke saya kan..hahahha



Kami dah bertunang!!

6 comments:

  1. hohoho...cerianye muke dia!!
    TAHNIAH...!! hehehe......

    ReplyDelete
  2. mekasih komen en tunang...ngade eh..

    ReplyDelete
  3. congrats :)
    datang la selalu..
    byk lagi update akan menyusul. :)

    ReplyDelete
  4. itu sudah pasti..sbb ole ole msnis best!he..

    ReplyDelete