Friday, February 17, 2012

Kehendak ke keperluan?

Salam semua...

Apa yang ada dekat bawah ni semuanya merambangkan biji mata aku ni. Mata anak tak rambang langsung, tapi mata mummy buat botak kepala daddy.hahahah....




ni botol mimijumi, eh berkenan sangat lah! sesuai untuk baby yang BF. Aku rasa ni sangatlah KEHENDAK semata-mata ;p botol Ezekiel ada 6biji lagi belum guna. -_____________-"

 Lagi 2 bulan Ezekiel dah boleh makan, so sangatlah feeling kalau dapat benda alah ni. Cam senang jek. kan??


Ni sama je la fungsi dengan yang kat atas tu, cuma beza pada flow teat dia je kottt...aku tak baca habis dia punya keterangan. Tapi macam mudah, ye tak. Letak je puree or nestum dalam tu, then ko picit jek la, kurang comot pon ye. Nak basuh pon sonang. :D

KEPERLUAN ke KEHENDAK??



Benda alah ni ponnnnnnn i loooikkeeeee uoollsssss...
kalau pakai blender rumah macam kesian sangat anak aku, nak beli blender baru macam membazir ** macam lah benda ni tak membazir kannnnnnnn** ;p 
Nak lenyek2 macam malas ** tu yang sebenarnya ** hua hua hua...
Harga tak mahal sangat pon dalam RM68 kalau tak silap aku. Berbaloi tak ek?

KEPERLUAN ke KEHENDAK??
 


 Eh!! comel sangat! gerammmm!! bath tub baby ni boleh detect samada air tu sejuk or over heat, kalau air tu dah cukup sesuai temperature dia, ada button akan tukar pada color blue. 

KEHENDAKkkkkkk sangat june oiiiiii!! hahahahah


tengok baby ni, aku bayangkan Ezekiel bam bam pakai..oloh oloh comeinye anak mummy! hiksss!!

CD memang dah lama menjadi idaman kalbu, since Ezekiel dalam perut lagi dah cakap kat daddy dia, nanti bila baby dah keluar nak bagi pakai CD. cantik, comel, save cost, loveeeee green, tapi leceh sikit.huhuhuhu...
mungkin kalau pakai pon, time hari minggu then up lagi, hantar ke nursery. Pakai DD malam2 jek & time travelling. ok tak??

KEHENDAK ke KEPERLUAN?? keperluan kotttt..... kan?? ;p

Excersaucer. Perlu tak? aku suka jenis macam ni, kalau kaki belum sampai, boleh dia dok terkinja-kinja atas ni kan. Lagi pulak Ezekiel dah sebok melompat-lompat skang, pantang diri, nak melonjak je keja dia. Keluar muscle mummy jadinya.hehehe..


aku suka cam ni jugak, 2 in 1. :D


Tapiiiiii...bright start or Fisher Price punya rege...humakaiihhhhh... cari biasa2 or preloved je kot. kot lah....heeeee....

KEPERLUAN ke KEHENDAK?? 



 Cer tolong bagi jawapan sikit....heheheheh

dah dah..meh layan video buah hati hamba, terkinja-kinja dalam rocker, sampai beralih-alih rocker tu dibuatnya. Main toys pon pakai kaki je, terkuis-kuis. heh!


video

7 comments:

  1. aku pun minatk botol mimijuma tu. hahaha. kehendak tu.. ank x kisah pun blh jer minum botol biasa.. botol mkn, kehendak jugak. blh jer guna sudu. pasti comot jugak sbb nnt die akn klrkn. hehhee. walker... keperluan tu. tp tgk baby, ade baby x nk dok walker.

    ReplyDelete
  2. idah :: maceh..walker dah leh letak in list.heeeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. dua2 kot...tapi kalau mampu, apa salahnya memenuhi kehendak tu...hihi

    ReplyDelete
  4. haha!! Yang penting kalau kehendak di penuhi, jadi senang hati.. weee..

    ReplyDelete
  5. Nana :: mampu yer? huisshhh..xleh jugak tu.kemain rambang mata ni.hihihih

    Hidayah :: hahahah! racun racun..bahaya bahaya..kikiki

    ReplyDelete
  6. Hi june... nuby feeder tu dina cari2 gak... senang kan nk bwk travel. where to buy eh? u tau x? kat mothercare pun xde jual.. kena beli online la kot jawabnya

    ReplyDelete
  7. dina, kat anakku ada jual. (tlg jawab)

    june! ada yg kehendak ada yg keperluan. kita ni kalau boleh semua nak beli kan kan...rasa mcm lengkap semua keperluan anak.
    kalau nak memenuhi keperluan, tak perlu yg mahal pun. tp rasanya, if nak memenuhi kehendak, memang yg pricey belaka. tui tak?

    ReplyDelete